15/06/2011

ΓΙΑΤΙ;


Γιατί θα πρέπει λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς; Γιατί να μου τη σπάσει κάποιος από ένα έτσι θέλω; Γιατί να έρθεις να χαλάσεις κάτι τόσο όμορφο και απλό με το τσαμπουκά....; Μιλάω γενικά; Συγκεκριμένα; Τεσπα...! Μήπως αυτό σημαίνει ότι έγιναν αυτό που θεωρούν εχθρό τους, αυτό που πολεμάνε ή απλά δεν ξέρουν γιατί ξήλωσαν μάρμαρα και κατέβασαν καδρόνια από όπου βρήκαν..... ΓΙΑΤΙ; Γιατί ρε φίλε...; Γιατί ρε φίλε μου που ανάθεμα εάν ξέρεις τι είναι αναρχία, που η ιδεολογία σου γυρνάει μεταξύ κουκούλας και μπάτσου (κ οι 2 έννοιες). Γιατί θα πρέπει να είσαι και εσύ ένας από τους 300 που τα φάγαμε παρέα..... ΓΙΑΤΙ!; Ιδεολογικά και μόνο είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας που προσβάλει την ελευθερία του φίλου μου, του γείτονα, του συμπολίτη μου και συμπατριώτη μου. Εάν δε σου αρέσει η μούρη κάποιου μη τον ξαναψηφίσεις εάν πιστεύεις ότι αδικείσαι βγες και φώναξε, εάν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο περισσότερο από εμένα τότε δεν μπορείς να λες ότι είσαι αναρχικός ή ότι άλλο θέλεις να λέγεσαι...

9 comments:

  1. Βλέπω ότι το έγραψες 16:43.Από τότε θα έχεις πληροφορηθεί φαντάζομαι για τον 'χώρο' από τον οποίο προέρχονταν τελικά αυτοί που άρχισαν τα μπάχαλα.Θα έχεις πληροφορηθεί για αστυνομικές ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω σε 'κουκουλοφόρους' και για λοστάρια τα οποία διάφοροι προμηθέυονταν μπροστά στα μάτια των ΜΑΤ,προκειμένουν να αρχίσουν αργότερα το μακελειο.Βιάστηκες να ταμπελώσεις,όπως βιαζόμαστε πολύ να κάνουμε κάθε φορά που το παρακράτος δρα προβοκατόρικα (βλ.και Μαρφίν).

    ReplyDelete
  2. Mε γεια το μπλογκ.Εύχομαι χρυσά ποσταρίσματα και κάθε επιτυχία εις την μπλογκόσφαιραν.Σε πήρα από τα μούτρα με το καλημέρα και ξέχασα να στο πω.

    ReplyDelete
  3. Σας ευχαριστώ, δε με πείρες από τα μούτρα απλά μου κότσαρες μια ταμπέλα και σε μένα... Δεν τα έχω με τα παιδιά μου βγαίνουν στο δρόμο και ζητάνε να βρουν το δίκιο τους, τα έχω με αυτούς που πάνε να χαλάσουν τον αγώνα που έκαναν αυτού οι άνθρωποι τόσο καιρό, δε με ενδιαφέρει ποιοί είναι και ούτε θέλω να δώ πίσω από την κουκούλα ποιός είναι, δημοκρατία έχουμε (ακόμα...). Μου την σπάει όμως όταν αυτό χειραγωγείτε και δεν είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης.... Αυτό δεν είναι αναρχία, είναι φασισμός! Αυτά, σου βαλα και γω μια ταμπέλα τώρα....

    ReplyDelete
  4. Δεν με κατάλαβες.Το να ΄βαφτίζεις' αναρχικούς τους παρακρατικούς που πληρώνονται από το σύστημα για να εξουδετερώσουν κάθε μαζικό κίνημα σαφώς και σε κάνει να ενδιαφέρεσαι για το ποιος είναι πίσω από την κουκούλα.Δεν καταδίκασες - αορίστως - αυτούς που προκάλεσαν τα μπάχαλα.Καταδίκασες τα μπάχαλα μπλέκοντας μαζί ένα κίνημα που είναι εντελώς άσχετο με ότι έγινε και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι το ότι μέσα στους 'αγανακτισμένους' υπήρχαν από τις πρώτες μέρες μπλοκ αντεξουσιαστων πέρα από (το ξαναλέω) τις φωτογραφίες που καταμαρτυρούν όλα όσα σου λέω!..και είναι το μοναδικό πράγμα στο οποίο συμφώνησαν όλοι χτες!..είναι σαν να μου πέφτει κάτω το τοστ μου και εγώ να λέω πόσο μου φταίνε οι μαρξιστές γι'αυτό.Είναι άσχετα μεταξύ τους.

    ReplyDelete
  5. Κοίτα:
    1. Μου την σπάει όμως όταν αυτό χειραγωγείτε και δεν είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης.... Αυτό δεν είναι αναρχία, είναι φασισμός!
    2. τα έχω με αυτούς που πάνε να χαλάσουν τον αγώνα που έκαναν αυτού οι άνθρωποι τόσο καιρό.
    3. ΓΙΑΤΙ; Γιατί ρε φίλε...; Γιατί ρε φίλε μου που ανάθεμα εάν ξέρεις τι είναι αναρχία, που η ιδεολογία σου γυρνάει μεταξύ κουκούλας και μπάτσου (κ οι 2 έννοιες). "Ποιητικό: Ο ποιητής θέλει να την πέσει στους δημοσιογράφους που αμέσως είπαν αναρχία...., Ο ποιητής μιλάει και γενικά και συγκεκριμένα... δε σε αδικώ αλλά είναι χύμα στο κύμα.
    4. Γιατί θα πρέπει να είσαι και εσύ ένας από τους 300 που τα φάγαμε παρέα "Γενικό με πολιτική αιχμή"
    5. Μήπως αυτό σημαίνει ότι έγιναν αυτό που θεωρούν εχθρό τους, αυτό που πολεμάνε ή απλά δεν ξέρουν γιατί ξήλωσαν μάρμαρα και κατέβασαν καδρόνια από όπου βρήκαν..... "Κλεμμένο από δημοσιογραφίσκο του ΜΕΓΚΑ"
    Η αγανάκτηση είναι γενική σε όλους και όλα....
    Δε διαφωνούμε συμφωνούμε για άλλη μια φορά απλά το μυαλό μας δουλεύει διαφορετικά και τα μάτια μας διαβάζουν ανάποδα. Τομή υπάρχει.....

    ReplyDelete
  6. Φίλε μου Daring,
    θα ήθελα να απαντήσω στο πρώτο ποστ σου.
    Βασίζεσαι σε λόγια δημοσιογράφων οι οποίοι ψωφάνε να βγάλουν θέμα.. "οι κουκουλοφόροι ήταν αστυνομικοί που θέλαν να σπάσουν την ειρηνική διαδήλωση" νομιζω οτι την δυναμη των ΜΜΕ ολοι την γνωριζουμε,οπως και τις καταστροφικες συνεπειες της!
    και ρωτάω.. θες να μου πείς οτι ολοι ήταν αστυνομικοί? μηπως.. λεω μηπως κρυβόμαστε πισω απο το δαχτυλο μας και προσπαθουμε να ακουμε αυτα ,μονο, που χαιδευουν τα αυτακια μας?
    ναι πιστευω οτι μεσα σε αυτους ηταν και μπάτσοι γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους.. για να μελετησεις των κυκλωνα πρεπει να βρεθεις στο ματι του.
    σε καθε επαγγελμα υπαρχουν και οι "κακοι" αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολοι ειναι διεφθαρμενοι!
    θες να μου πεις οτι στο δικο σου επαγγελμα (οποιο και αν ειναι αυτο)δεν υπαρχουν καποιοι που χαλανε την "πιατσα"?
    ή μηπως θες να μου πεις οτι στη χωρα μας δεν υπαρχουν "ταραξιες"?

    ReplyDelete
  7. Το επιχείρημα σου είναι ότι ''υπήρχαν μέσα αστυνομικοί,αλλά δεν ήταν μόνο αστυνομικοί,υπήρχαν και ταραξίες''.
    Αυτονόητο.Μετά χώθηκαν και θερμοκέφαλοι.
    Αλλά δεν νομίζω το εύρος του ποσοστού των κουκουλοφόρων-μπάτσων αναλογικά με το πλήθος και σύνολο των εμπλεκομένων ΑΦΟΥ άρχισε η προβοκάτσια να αλλάζει κάτι επί της ουσίας.
    Δεν ανέφερα μαθηματικό τύπο στο πρώτο ποστ,ούτε κάτι παρόμοιο.
    Η ουσία είναι ότι αστυνομικοί με πολιτικά και κουκούλες άρχισαν τα επεισόδια,αυτός ήταν ο σκοπός τους,να διαλύσουν το πλήθος διοργανωνοντας έναν στημένο πόλεμο.Στην πορεία των συγκρούσεων κάποιοι θα 'μάσησαν' και θα συμμετείχαν σε αυτό το παιχνιδάκι,πολύ πιθανό.

    ΄Αρα αγαπητή επιπεδοκοίλη αυτοαναιρείσαι..
    Στην αρχή με εγκαλείς για ευπιστία απέναντι στα ΜΜΕ (που και εκεί έχεις άδικο,όλη η καθεστωτική και στρατευμενη δημοσιογραφία τύπου Μεγκα και Καθημερινής πήραν τον συνηθισμένο τους καθεστωτικό,κρυπτοφασιστικό τους δρόμο) πάνω στο θέμα ''οι κουκουλοφόροι ήταν αστυνομικοί που ήθελαν να σπάσουν την ειρηνική συγκέντρωση'' και μετά υπονοείς ότι ,ναι,αστυνομικοί ήταν ..αλλά δεν ήταν όλοι ..μετά συμμετείχαν και άσχετοι που τους απάντησαν..εκτός και αν εννοείς κάτι αλλο που δεν καταλαβαίνω..και μάλιστα με αναπάντεχη στροφή 180 μοιρών φτάνεις στην ουσία να δικαιολογείς τους 'κουκουλοφόρους αστυνομικούς' για αυτό που κάνουν ...'αυτή είναι η δουλειά τους'..έτσι απλά ε ? τότε τι συζητάμε ? Αν το βλέπεις έτσι τότε λυπάμαι..δεν μπορώ να πω τίποτα πάνω σε αυτό.
    Αν είναι έτσι να βγάλει ο λαός πολιτοφυλακή που δουλειά του θα είναι όπου βλέπει 'ρουφιάνο' να του κάνει καινούρια φάτσα από το πολύ ξύλο..μα ''θα είναι η δουλειά του'' επιπεδοκοίλη,έτσι θα λέω εγώ μετά.Δεν είναι λογική αυτή.

    Μετά πάλι αυτοαναιρείσαι,το χαρακτηρίζεις κακό η'διεφθαρμένο - άρα είναι η' δεν είναι η 'δουλειά' τους,μήπως τα μπερδέυεις? - και προσπαθείς να εντάξεις με μια απίθανη λογική ακροβασία αυτή την ρουφιανιά των κουκουλοφόρων αστυνομικών πάνω σε ένα γενικότερο κοινωνικό και επαγγελματικό πλαίσιο,που όμως δεν στέκεται με τίποτα όσο και να το τραβήξεις..

    Οι αντιλήψεις σου (που δικαίωμα σου είναι να της έχεις φυσικά) όπως τουλάχιστον διαφαίνονται από αυτά που λες κινούνται στο εντελώς αντίθετο άκρο από το δικό μου..πράγμα που κάνει την συζήτηση αυτή λίγο άχαρη,δεν έχουμε καμία κοινή βάση για να μπορέσουμε να αρχίσουμε από εκεί...και στο λέω έτσι πολυ-πολύ 'πολιτικά' και 'εξευγενισμένα' γιατί είσαι εσύ.
    Απλά να σου πω κλείνοντας ότι δεν βασίζομαι ποτέ σε λόγια,πάντα στην λογική και στα στοιχεία,τουλάχιστον αυτό προσπαθώ,δεν τα καταφέρνω πάντα..

    ReplyDelete
  8. λοιπον σε οσα λες σε ενα και μονο, μπορω να πω οτι εχεις δικιο.. στο οτι εχουμε διαφορετικη αποψη ή τελειως διαφορετικη οπτικη γωνια!ετσι αυτο που βλεπω εγω .. εσυ δεν μπορεις να το δεις γιατι πολυ απλα βλεπεις κατι διαφορετικο!
    εσυ υποστηριζεις οτι οι αστυνομικοι το ξεκινησαν.. εγω υποστηριζω οτι οι αστυνομικοι ενσωματωθηκαν μετα για να το σταματησουν. εκει παει το "την δουλεια τους εκαναν"..

    ReplyDelete
  9. Το 'ενσωματώθηκαν μετά για να το σταματήσουν' δεν είναι διαφορετική οπτική γωνία όμως,αλλά 'make belief'..και εκεί φτάνουμε όταν υπερασπιζόμαστε κάτι όχι σε μια μεμονωμένη περίπτωση αλλά όταν το υπερασπιζόμαστε γενικά,σε κάθε περίπτωση,ότι και αν γίνει.Καταλαβαίνεις..γι'αυτό μίλησα για αντιλήψεις.

    ReplyDelete