03/08/2011

Huacachina: παράδεισος στην έρημο του Περού



Η Huacachina μπορεί να μην έχει καμήλες αλλά έχει έρημο, και μπορεί να μην έχει πολλά αξιοθέατα αλλά είναι από μόνη της μία μικροσκοπική πόλη - φυσικό αξιοθέατο της χώρας του Περού.
Όταν κάποιος ταξιδιώτης επισκεφτεί το Περού σίγουρα θα περάσει από την έρημο Nasza. Εκεί τον περιμένει μια έκπληξη που έχει το όνομα Huacachina. Γνωστή και ως «όαση της Αμερικής», η Huacachina δεν είναι παρά μία όαση στη μέση της ερήμου. Μόλις πέντε χιλιόμετρα από την πόλη Ica και με 115 μόνιμους κατοίκους, το μικρό χωριό έχει αναπτυχθεί γύρω από μία λίμνη και περιτριγυρίζεται από φοίνικες, εξωτικά λουλούδια και φυσικά από αμμόλοφους. Ένας από τους θρύλους λέει πως κάποτε μία μικρή κοπέλα που ζούσε στην περιοχή έκανε βόλτες δίπλα στην έρημο κρατώντας έναν καθρέπτη και κοιτάζοντας τον εαυτό της μέσα σε αυτόν τρόμαξε από την παρουσία ενός άντρα πίσω της και έριξε τον καθρέπτη στη γη με αποτέλεσμα αυτός μεταμορφωθεί σε μία μικρή λίμνη με το όνονα Huacachina. Τα περασμένα χρόνια υπήρξε τόπος συνάντησης της ελίτ του Περού και η χρυσή εποχή του ήταν από το 1920 έως το 1950, όταν οι εύποροι κάτοικοι επισκέπτονταν την όαση για να κολυμπήσουν στη λίμνη, τα νερά της οποίας πίστευαν ότι είχαν θεραπευτικές ιδιότητες. Σήμερα έχει μετατραπεί σε hot spot, συγκεντρώνοντας ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της γης που ανήκουν συνήθως στην κατηγορία international backpackers.
Τόπος χαλάρωσης και ξεκούρασης, πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα για να βρεθούν εκεί. Από το Δεκέμβριο μέχρι και το Μάρτιο, δηλαδή τους καλοκαιρινούς μήνες, στη χώρα της νότιας Αμερικής που συνορεύει με τον Ισημερινό στη διάρκεια της μέρας η ζέστη είναι αφόρητη και η μόνη πηγή δροσιάς είναι η φυσική λίμνη. Από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο ο καιρός είναι πιο δροσερός το πρωί και το βράδυ συνήθως κάνει κρύο, που σημαίνει t-shirts την ημέρα και ζακετούλες όταν πέφτει ο ήλιος.
Καλό θα ήταν να ξέρετε λίγα Ισπανικά, που είναι η γλώσσα που μιλάνε οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι και αυτοί που εργάζονται σε resorts, όπως το δημοφιλές El Huacachinero. Και αν νομίζετε ότι δε θα βρείτε να αγοράσετε ούτε ένα μαγνητάκι για το ψυγείο κάνετε λάθος, αφού στην είσοδο της μικροσκοπικής πόλης υπάρχουν κιόσκια που πουλάνε χειροποίητα κοσμήματα, t-shirts, σοκολάτες, κρασιά και το περουβιανό ποτό πίσκο. Οι πιο περιπετειώδεις μπορείτε να οδηγήσετε στην άμμο και να απολαύσετε τις μηχανοκίνητες εκδρομές στους κοντινούς αμμόλοφους που φτάνουν ακόμα και τα 90 μέτρα σε ύψος, ενώ ένα ακόμη πρωτότυπο και εντυπωσιακό σπορ είναι το σκι στην άμμο γνωστό και ως sandboarding.
Η ομορφιά της μικρής πόλης Huacachina περιβάλλεται πάντα από έναν αέρα μυστηρίου με κορυφαία στιγμή την ώρα τους ηλιοβασιλέματος που αφήνει μία εικόνα ανεξίτηλη σε κάθε ταξιδιώτη.
Photos: credit visualphotos.com 
Πηγή: thea.gr

No comments:

Post a Comment