26/08/2011

The Subterranean Mansion: Ένα εκπληκτικό Υπόγειο!!!!


To πρώτο υπόγειο αρχοντικό της Βρετανίας είναι πλέον πραγματικότητα. Αναμένεται να κοστίσει γύρω στα £ 2.000.000, η υπόγεια κατοικία θα βρίσκεται σε μια αριστοκρατική γειτονιά στην αγγλική κομητεία του Cheshire. Θα αποτελείται από δύο ορόφους και θα περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και πισίνα. 



Οι ιδιοκτήτες του αρχοντικού, θα έχουν πρόσβαση στο ακίνητο μέσω μιας κρυφής εισόδου 2,6-μέτρων μέσα σε διακοσμητικό κτίριο κήπου. Μια σκάλα στη συνέχεια θα οδηγεί σε μια κεντρική αίθουσα υποδοχής και στους κύρους χώρους του σπιτιού. Το φυσικό φως θα μπαίνει στο ακίνητο μέσω από ένα μεγάλο θόλο πίσω από την μπροστινή πόρτα. Τα δωμάτια θα έχουν  σφηνοειδές σχήμα, έτσι ώστε να περιβάλλουν το κεντρικό αίθριο. Στο ίδιο επίπεδο με τους κύριους χώρους. Κάτω από αυτό το επίπεδο, υπάρχουν δύο ακόμα υπνοδωμάτια, γυμναστήριο πισίνα καθώς και ένα τζακούζι. Ο δημιουργός του ακινήτου, Chris Oakes του Huntsmere, υπογραμμίζει επίσης την οικολογική πτυχή του, ιδίως όσον αφορά την μόνωση. Ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης θα θερμαίνει το σπίτι, ενώ το ζεστό νερό θα παρέχεται από μια μεγάλης κλίμακα αντλία που θα χρησιμοποιεί εξειδικευμένη τεχνολογία όπου θα συγκεντρώνει τη θερμότητα από το έδαφος για τη θέρμανση του σπιτιού. Υπολογίζεται ότι αυτές καθώς και το state-of-the-art σύστημα εξαερισμού που θα τοποθετηθεί θα μειώσει τη χρησιμοποίηση ορυκτών καυσίμων κατά 75% σε σύγκριση με ένα κανονικό σπίτι της οικογένειας του ίδιου μεγέθους.

Underworld: The luxurious underground mansion is being built beneath the grounds of Limehurst, a Victorian property converted into flats























No comments:

Post a Comment