24/11/2011

Autobahns. Ο παράδεισος του αυτοκινητιστή! Οι καλύτεροι αυτοκινητόδρομοι στον κόσμο.

Οι αυτοκινητόδρομοι στην Γερμανία (Autobahns) θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο! Δικαίως μπορούν να χαρακτηριστούν και σαν ο παράδεισος του αυτοκινητιστή!
Σε περισσότερο από το 65% της έκτασης των αυτοκινητοδρόμων δεν υπάρχει καθόλου όριο ταχύτητας. Απλά υπάρχει προτροπή προς τους οδηγούς να μην υπερβαίνουν τα 130 χλμ. για την δική τους ασφάλεια. Μόνο αν εμπλακείς σε δυστύχημα το οποίο προκλήθηκε από υπερβολική ταχύτητα πέραν των 130 χλμ/ώρα τότε θα έχεις τις επιπτώσεις του νόμου. Στο υπόλοιπο 35% υπάρχουν περιορισμοί όταν οι αυτοκινητόδρομοι περνούν κοντά από κατοικημένες περιοχές ή μέσα από βουνά. Εκεί υπάρχει μόνιμα η υποχρεωτική οδήγηση στα 80-100 χλμ.
Υπολογίζεται πως το 12% των Γερμανών οδηγών, τρέχουν με ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και είναι απολύτως νόμιμο να προσπεράσεις ένα περιπολικό της αστυνομίας που πηγαίνει με 80 χλμ την ώρα!

Για όσους δεν έχουν δει ποτέ πως είναι το οδικό σήμα οδήγησης χωρίς όριο ταχύτητας είναι το πιο κάτω:



Η κατασκευή τους άρχισε πριν το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Λόγο του πολέμου και οικονομικών δυσκολιών το project είχε σταματήσει για να ξεκινήσει ξανά το 1935 από τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την ιδέα και έστειλε 100.000 εργάτες σε όλη την επικράτεια για να το ολοκληρώσουν. Μέχρι το τέλος της Ναζιστικής περιόδου στην Γερμανία είχαν ολοκληρωθεί γύρω στα 4,000 χιλιόμετρα. Σήμερα οι αυτοκινητόδρομοι στην Γερμανία θεωρούνται οι τέταρτοι μεγαλύτεροι στον κόσμο με μήκος περισσότερο των 12,800 χιλιομέτρων.
Η μεγαλύτερη ταχύτητα που επιτεύχθηκε ποτέ σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο πραγματοποιήθηκε σε ένα από αυτούς, από τον Rudolf Caracciola με 432 χιλιόμετρα την ώρα. 
Οι αυτοκινητόδρομοι στην Γερμανία ξεχωρίζουν και είναι γνωστοί για:


- Την άριστη μηχανική τους κατασκευή σε όλη την έκταση του δικτύου.

- Για τις μεγάλες ταχύτητες που μπορείς να αναπτύξεις ακόμη και σε στροφές χωρίς να χρειαστεί να ελαττώσεις ταχύτητα ακόμη και αν τρέχεις με 160 χλμ/ώρα

- Θεωρούνται σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, οι ασφαλέστεροι αυτοκινητόδρομοι (παρά το ελεύθερο όριο ταχύτητας)
-Έχουν την καλύτερη χάραξη και την καλύτερη ποιότητα οδοστρώματος στον κόσμο

- Το πάχος του οδοστρώματος φθάνει το 1 μέτρο, διπλάσιο από τους περισσότερους ευρωπαϊκούς αλλά και αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους

- Θεωρούνται οι πιο οικονομικοί και οικολογικοί αναφορικά με την φθορά του αυτοκινήτου, την κατανάλωση βενζίνης και άλλα.


Με βασικές προδιαγραφές τα πιο πάνω, ακόμη και αν οδηγείς με 180 χιλιόμετρα την ώρα, υπό άσχημες καιρικές συνθήκες και βροχή, η ποσότητα του νερού που θα κατακλύσει το αυτοκίνητο σου από οχήματα που προπορεύονται ή προσπερνούν, θα είναι μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα σαν ψεκασμό. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί το ασφαλτικό οδόστρωμα κατασκευάστηκε με ειδικά υπόγεια κανάλια τα οποία οδηγούν το νερό προς τις άκρες του αυτοκινητοδρόμου!

Για να λειτουργεί άψογα όμως αυτό το τεράστιο οδικό δίκτυο χρειάζεται έλεγχος και συντήρηση επί 24ώρου βάσεως. Ειδικά οχήματα εφοδιασμένα με μικροκύματα ελέγχουν την ποιότητα του οδοστρώματος και μόλις διαπιστωθεί και η πιο μικρή φθορά ή ανωμαλία επιδιορθώνεται άμεσα.

www.topeiraxtiri.gr

No comments:

Post a Comment