08/11/2011

«Οι Έλληνες θα έχουν μισθό Βουλγαρίας αλλά με τιμές αγοράς Λονδίνου»


Δραματικά επηρεάστηκε η καθημερινότητα των Ελλήνων με την επιβολή των αυστηρών μέτρων λιτότητας, αναγκάζοντας τις οικογένειες να μην έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε το γάλα για παιδιά τους, όπως μεταδίδει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.


Τις δηλώσεις μίας Ελληνίδας νοικοκυράς στην Αθήνα φιλοξενεί το BBC News. Η γυναίκα εκφράζει την απογοήτευσή της για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω οικονομικής κρίσης, ενώ επισημαίνει ότι οι Έλληνες θα μάθουν να ζουν με μισθό Βουλγαρίας αλλά το κόστος ζωής θα είναι με τιμές αγοράς Λονδίνου.

Η Ελληνίδα που δίνει συνέντευξη στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, παρομοιάζει την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα... μ’ έναν γάμο, λέγοντας πως ο ελληνικός λαός παντρεύτηκε τους Έλληνες πολιτικούς. «Ο γάμος δεν ήταν τέλειος, αλλά υπήρχε εμπιστοσύνη. Τα προβλήματα αρχίζουν σταδιακά όταν ο σύζυγος αργεί να επιστρέψει από τη δουλειά, φέρνει λίγα χρήματα σπίτι, ξεχνά γενέθλια κι επετείους... Μετά η κατάσταση γίνεται χειρότεροι, όταν αρχίζουν οι καβγάδες και οι υποψίες. Τελικά το ζευγάρι χωρίζει και ξαφνικά στην πόρτα της γυναίκας εμφανίζονται άγνωστοι που της λένε ότι χρωστά δισεκατομμύρια, της υποθηκεύουν το σπίτι και της ζητούν να πληρώσει ενώ ο άνδρας έχει βάλει στα χρέη την υπογραφή του».

Η γυναίκα εκφράζοντας την αγανάκτησή της υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει ποτέ στο ευρώ καθώς δεν είχε τη δύναμη, ενώ οι Έλληνες δεν ρωτήθηκαν ποτέ, αλλά τόνισε πως τώρα αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα ήταν χειρότερα.

Στέλνοντας μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου, λέει: "Μην μας κάνετε άλλο κακό!", ενώ εκφράζοντας την εκτίμησή της για το μέλλον λέει: "Θα μάθουμε να ζούμε με μισθούς Βουλγαρίας ενώ όλα θα έχουν τιμές αγοράς Λονδίνου".

No comments:

Post a Comment