13/11/2011

Οι Έλληνες συμφωνούν με την επιλογή Παπαδήμου

Οι Έλληνες συμφωνούν με την επιλογή Παπαδήμου



Διαφωνούν με τις εκλογές

Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν την ικανοποίηση των πολιτών για την επιλογή του νέου Πρωθυπουργού. Ωστόσο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν θέλει εκλογές
Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας MRB για την «Realnews» το 75% απαντά θετικά στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου για την Πρωθυπουργία στο 79% φτάνουν τα ποσοστά ικανοποίησης στην δημοσκόπηση της Marc για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και στο 72,9% η μέτρηση της Καπα Research για το ΒΗΜΑ.
Οι ερωτηθέντες διαφωνούν ωστόσο με την διενέργεια πρόωρων εκλογών και ειδικά με την ημερομηνία της 19 Φεβρουαρίου που έχει θέσει η ΝΔ ως μία από τις προϋποθέσεις ώστε να συμμετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση.
Οι πολίτες και στις τρεις δημοσκοπήσεις εκτιμούν πως θα πρέπει να γίνουν αργότερα, σε ποσοστό 53,4% για την «Realnews», 56,6% σύμφωνα με το ΒΗΜΑ και 54,1% εκτιμούν οι ερωτηθέντες στην έρευνα του ΕΘΝΟΥΣ.
Το 63,4% σύμφωνα με την δημοσκόπηση στο ΒΗΜΑ υποστηρίζει πως σωστά δημιουργήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 34,4% πιστεύει πως η χώρα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές.
 
newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment