04/11/2011

Οργανώνοντας τη ντουλάπα

Οργανώνοντας τη ντουλάπα

Τα απαραίτητα βήματα για να μπει τάξη στο «χάος»

Τώρα που ο χειμώνας φτάνει, το κατέβασμα των χειμωνιάτικων ρούχων δε χωρά άλλη αναβολή.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η οργάνωση της ντουλάπας είναι χειρότερη από καταναγκαστικά έργα και δυσκολότερη από μαθηματική εξίσωση τρίτου βαθμού!

Αυτό συμβαίνει επειδή τείνουμε να γεμίζουμε τις ντουλάπες μας μέχρι το σημείο που απλά δεν μπορούμε να βρούμε μία μπλούζα! Όταν αυτό συμβαίνει τότε μας παίρνει ώρες για να ετοιμαστούμε, και μας δημιουργείται εκνευρισμός.

Για να αποφύγετε τα παραπάνω και να χαίρεστε τα ρούχα σας, αρκεί να ακολουθήσετε 4 απλές συμβουλές:

1. Αποφασίστε τι κρατάτε, τι πετάτε, και τι δωρίζετε

Σίγουρα θα υπάρχουν στη ντουλάπα σας κάποια ρούχα που δε σας κάνουν, που δε σας αρέσουν πια ή που έχουν φθαρεί. Ανοίξτε την ντουλάπα σας και αρχίστε να δοκιμάζετε ρούχα που έχετε πολύ καιρό να βάλετε.

Κρατώντας ως κριτήριο το αν σας πηγαίνει σα νούμερο, αν είναι στη μόδα και σε τι κατάσταση βρίσκεται, αποφασίστε τι θα κρατήσετε, τι θα πετάξετε και τι θα δώσετε.

Μπορείτε να κρατήσετε ένα από τα αγαπημένα σας πουλόβερ, αλλά σε καμία περίπτωση μην χαραμίσετε χώρο στη ντουλάπα σας για αντικείμενα με τα οποία είστε δεμένοι συναισθηματικά. Όταν αποφασίσετε τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε (από τα ρούχα που έχετε καιρό να βάλετε), τοποθετήστε τα δίπλα σε καινούργια με τα οποία ταιριάζουν, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν αναλόγως.

2. Εκμεταλλευτείτε τις διαφορετικές κρεμάστρες

Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείτε τις παλιές σιδερένιες κρεμάστρες και να εφοδιάσετε τη ντουλάπα σας με ξύλινες που είναι ανθεκτικότερες και δεν τσαλακώνουν τα ρούχα.

Επίσης, μια πολύ πρακτική συμβουλή είναι να αγοράσετε μια ειδική κρεμάστρα μόνο για φουλάρια για να τα βρίσκετε εύκολα, καθώς και για τις φούστες και τα παντελόνια. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλές παραλλαγές που θα σας εξοικονομήσουν χώρο.

3. Μην φυλάξετε πολλά ρούχα στο πατάρι

Μη μπαίνετε στη διαδικασία κάθε φορά που αλλάζει λίγο ο καιρός να πανικοβάλλεστε και να αρχίζετε να ανεβοκατεβάζετε ρούχα από το πατάρι.

Ειδικά στην Ελλάδα, που οι μεταβολές του καιρού δεν είναι ακραίες, μπορείτε να έχετε στη ντουλάπα σας από κοντομάνικα μπλουζάκια μέχρι πουλόβερ. Αυτό που αποκαλούν οι βρετανοί και οι αμερικάνοι Layers, είναι πολύ «in fashion».

Layering είναι όταν φοράς πολλά …layers δηλαδή πολλές «στρώσεις» ρούχων. Ακόμα και το χειμώνα, κρατήστε μερικά t-shirt εύκολα προσβάσιμα αλλά και αρκετά φουλάρια, τα οποία το χειμώνα είναι για να σας κρατούν ζεστούς και το καλοκαίρι -τα πιο ελαφριά- διακοσμούν όμορφα το λαιμό σας.

4. Ταξινομείστε σωστά τα ρούχα σας

Τα καταστήματα οργανώνουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να τα κάνουν πιο… ελκυστικά. Ακολουθήστε τον τρόπο τους οργανώνοντας τα ρούχα σας με ένα συγκεκριμένο κριτήριο, όπως για παράδειγμα ανά χρώμα, ή ανά ύψος.

Για να είναι πιο λειτουργική η ντουλάπα σας μπορείτε να ξεκινήσετε από τα παλτό και τα μακρά τζάκετ, και προχωρώντας προς τη «μέση» της ντουλάπας μπορείτε να βάζετε τα πιο κοντά ρούχα όπως τοπάκια και κοντά πουκάμισα. Αντιστοίχως μπορείτε να κινηθείτε και από την άλλη πλευρά, ξεκινώντας από μακριά παντελόνια κ.ο.κ.

newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment