13/12/2011

Μας χαρίζουν τανκς και δεν έχουμε λεφτά για τη μεταφορά!

Ότι η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» τον ελληνικό Στρατό το γνωρίζουν όλοι… ωστόσο η κατάσταση πλέον ξεπερνά κάθε λογική επιχειρησιακής ετοιμότητας. Ο λόγος για την αγωνιώδη προσπάθεια του Πενταγώνου και ιδιαίτερα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, να βρεί έναν ή περισσότερους Έλληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν δωρεάν από τις ΗΠΑ στην χώρα μας 700 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ113, αντιαρματικά ερπυστριοφόρα και σταθμούς διοίκησης, τα οποία μας παραχωρούν δωρεάν οι Αμερικανοί! Τα οχήματα αυτά τα επέλεξε επιτροπή αξιωματικών που το καλοκαίρι επισκέφθηκε τις ΗΠΑ.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ζιαζιάς έστειλε επιστολή σε Έλληνες εφοπλιστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πλέον αναμένει πως κάποιοι από αυτούς θα πράξουν το πατριωτικό τους καθήκων διαθέτοντας φορτηγά πλοία ιδιοκτησίας τους για την μεταφορά.
Βεβαίως το κόστος δεν είναι μικρό… Ξένες εταιρίες που ρωτήθηκαν ζητούν περίπου 5 εκ. ευρώ για τη μεταφορά, ποσό απαγορευτικό για τη σημερινή Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση αυτή των ΗΠΑ είναι ανεξάρτητη από άλλη – που εξετάζεται τώρα – και αφορά 400 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα άρματα μάχης ABRAMS.
Στο ΓΕΣ ευελπιστούν πάντως ότι κάποιοι εφοπλιστές θα το πάρουν …πατριωτικά και θα πραγματοποιηθεί τελικά η μεταφορα. 

topeiraxtiri.gr

No comments:

Post a Comment