11/12/2011

Δύο νέα maxi scooter από την BMW, ΒMW C600 Sport & C650 GT

Τα δύο νέα maxi scooter της BMW αποτελούν δύο διαφορετικές προτάσεις πάνω στο ίδιο θέμα, στοχεύουν στην κορυφή της κατηγορίας και φέρουν τη σφραγίδα της γερμανικής εταιρίας. Εισαγωγή
Πίσω από κάθε κίνηση, υπάρχει τουλάχιστον ένας λόγος. Ειδικά όταν λέγεσαι BMW και η παραγωγή σου αφορά αποκλειστικά σε μεσαίες και μεγάλες μοτοσικλέτες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στους δύο τροχούς. Οι άνθρωποι λοιπόν της βαυαρικής εταιρείας, δεν προχώρησαν στην παραγωγή των δύο νέων τους scooter απλά για να συμπληρώσουν την γκάμα τους. Οι έρευνες προφανώς τους έδειξαν ότι υπάρχει ένα μεγάλο σε μέγεθος scooteroτραφές κοινό που δεν αποχωρίζεται τις ευκολίες που προσφέρουν τα εν λόγω δίκυκλα για καμία μοτοσικλέτα. Αυτό το κοινό όμως, δε θα έλεγε όχι σε ένα scooter με τα σήματα της BMW στα πλαστικά του. 

 

 

Από τη θεωρία στην πράξη λοιπόν για τη BMW, η οποία παρουσίασε όχι ένα, αλλά δύο μοντέλα με κοινά μηχανικά μέρη, αλλά διαφορετικό χαρακτήρα.
Τα νέα μοντέλα, βέβαια, δεν είναι η πρώτη προσπάθεια των Βαυαρών στα scooter. Σίγουρα, οι περισσότεροι από εσάς, θυμάστε το C1, στα 125 και 200 κ.εκ., ένα από τα λίγα δίκυκλα που μπορούσε να οδηγήσει κανείς χωρίς κράνος εξαιτίας των roll-bar που έφερε και του αυτοκινητάδικου καθίσματος με τη ζώνη ασφάλειας! Η BMW τώρα κάνει ένα νέο ξεκίνημα παρουσιάζοντας δύο “καθαρόαιμα” μοντέλα που τοποθετούνται, όχι στη βάση αλλά στην κορυφή των scooter. Πάμε να τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Κινητήρας: Σύγχρονος και ισχυρός
Ο νέος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 647 κ.εκ. δεν θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιο άλλο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας και έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί. Είναι τοποθετημένος μέσα στο πλαίσιο για καλύτερη κατανομή μαζών, οι κύλινδροι έχουν κλίση 70 μοιρών προς τα εμπρός και το CVT κιβώτιο είναι ενσωματωμένο πάνω του.

H πλήρης παρουσίαση των scooter της BMW περιλαμβάνεται στο τεύχος 26 του moto τρίτη που κυκλοφορεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Πηγή: mototriti.gr

No comments:

Post a Comment