02/12/2011

Παραγωγή στην Ελλάδα για μια σειρά προϊόντων της σουηδικής SCA


Στην παραγωγή σε εργοστάσια της Ελλάδας σε ποσοστό που αγγίζει το 10% προχωρά η σουηδική SCA Hygiene Products, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 25 χρόνια, με τα προϊόντα TENA, Libero, Zewa και Libresse.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εδώ και 2 χρόνια έχει ξεκινήσει πιλοτικά να παράγει εγχώρια, μέρος των προϊόντων της και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Μάλιστα, η εταιρίεα ανακοινώνει ότι στην Ελλάδα παράγονται ήδη 13 προϊόντα χάρτου στην παραγωγική μονάδα της εταιρείας Πλαστικά Ελλάδος και 3 προϊόντα ακράτειας στην παραγωγική μονάδα της εταιρείας Ατομικής Φροντίδας, αριθμός ο οποίος θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες.
Ο κ. Ι. Κοττεάκος, γενικός διευθυντής SCA Hygiene Products Α.Ε. δήλωσε σχετικά ότι «Ύστερα από μεγάλη έρευνα καταλήξαμε στα δύο εργοστάσια τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στα ανεπτυγμένα πρότυπα ποιότητας που αναζητά η SCA παγκοσμίως από όλους τους προμηθευτές της. Τα αποτελέσματα από το πιλοτικό πρόγραμμα εγχώριας παραγωγής που εφαρμόζουμε τα τελευταία 2 χρόνια επιβεβαιώνουν την αρχική μας πεποίθηση ότι η ελληνική βιομηχανία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα προσφερόμενων υπηρεσιών και ποιότητας.
"Πλέον επενδύουμε στη χώρα μας και ελληνικά χέρια θα παράγουν συνολικά ποσοστό που αγγίζει το 10% του όγκου πωλήσεων προϊόντων χάρτου και ακράτειας της εταιρίας μας. Είμαστε βέβαιοι ότι το επενδυτικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε τους επόμενους μήνες θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε περαιτέρω τα ποσοστά εγχώρια παραγόμενων προϊόντων, ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παρέχουμε τα προϊόντα μας σε χαμηλές τιμές και να μειώνουμε το ποσοστό εισαγωγών της χώρας μας".
Υπενθυμίζεται ότι στην ελληνική αγορά, η SCA Hygiene Products κατέχει την πρωτιά στην κατηγορία της ακράτειας-ΤΕΝΑ με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς 65%, τη δεύτερη θέση στις βρεφικές πάνες-Libero με μερίδιο αγοράς 20% και την τρίτη θέση στο σύνολο των κατηγοριών χαρτικών Zewa (χαρτομάντιλα, ρολά υγείας και κουζίνας) με 10% μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η SCA κατά το 2010 σημείωσε κύκλο εργασιών (gross sales) 80 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Σε επίπεδο ομίλου, η εταιρεία κυριαρχεί ανά τον κόσμο, στα προϊόντα Ακράτειας, ενώ είναι νούμερο 1 παραγωγός και προμηθευτής χαρτικών στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Το 2010 ο κύκλος εργασιών παγκοσμίως έκλεισε στα 12 δισ. ευρώ. Η εταιρεία δίνει έμφαση στους νέους ορίζοντες της στρατηγικής πολιτικής της εταιρείας, το κομμάτι των εξαγωγών σε χώρες όπως Κύπρος και Ουγγαρία αλλά και στην εγχώρια παραγωγή. 

topeiraxtir.gr

No comments:

Post a Comment