03/01/2012

Συνελήφθη επιχειρηματίας στη Ρόδο

Με χειροπέδες οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα 42χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται γαι χρέη προς το Δημόσιο. Ο 42χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, καθώς το ύψος του χρέους του προς την Εφορία, ανέρχεται στο ποσό των 958.258,09 ευρώ. 
Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ' του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Όπως έγινε γνωστό, ο 42χρονος που διαμένει μόνιμα στη Δανία, μόλις ενημερώθηκε από για το έντλαμα σύλληψης που είχε βγει σε βάρος του για την παραπάνω κατηγορία, αποφάσισε να έλθει στη Ρόδο και να εμφανισθεί στις αστυνομικές αρχές.
Μετά τη σύλληψή του, ο 42χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, που του απήγγειλε κατηγορίες και τον παρέπεμψε στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο. Μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, κ. Μανώλη Κουτσούκου ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και ο επιχειρηματίας πρόκειται να δικασθεί στις 13 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το χρέος στην εφορία που του καταλογίσθηκε. Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει ότι το χρέος το δημιούργησε ο αδελφός του, ο οποίος έκανε χρήση εικονικών τιμολογίων και άλλων πλαστών στοιχείων και ενέπλεξε τον ίδιο χωρίς να τον γνωρίζει.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο αδελφός του καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση πριν από τρεις βδομάδες περίπου σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή. 
Στοίβες οι μηνύσεις 
Το τελευταίο διάστημα συνελήφθησαν στη Ρόδο άλλοι πέντε επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο. Στους περισσότερους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ κάποιες υποθέσεις αναβλήθηκαν.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται όμως να συνεχισθούν οι συλλήψεις των επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500.000 ευρώ, αφού διαρκώς φθάνουν στο γραφείο του Εισαγγελέα σχετικές μηνυτήριες αναφορές από τη ΔΟΥ. Ο Εισαγγελέας με τη σειρά του, αναμένεται να ζητήσει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των οφειλετών, όπως προβλέπεται από το νόμο.
Ανάστατοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, καθώς η οικονομική κρίση τους έχει φέρει σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να σημειωθεί συνωστισμός επιχειρηματιών-οφειλετών στα κρατητήρια της Αστυνομίας και στους διαδρόμους των Δικαστηρίων. Δύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Εφορία έχει ετοιμάσει ή ετοιμάζει μηνύσεις σε βάρος 200 επιχειρηματιών της Ρόδου.

No comments:

Post a Comment