Αλήθεια ο φυσικός χυμός που πίνουμε σε χάρτινο κουτάκι από πότε είναι παρασκευασμένος; Ή τελικά κατά πόσο ελευθέρας βοσκής είναι η κότα από την οποία τρώμε το αυγό της; Άρθρο σε αμερικανική ιστοσελίδα αναφέρει μερικούς από τους “μύθους” που υπάρχουν στη βιομηχανία των τροφίμων.
- Η φρέσκια πορτοκαλάδα
Στα κουτιά των χυμών διαβάζεις “όχι συντηρητικά”, “όχι προσθήκη ζάχαρης” αλλά τελικά έρευνες δείχνουν πως δεν είναι όλα και τόσο αθώα. Θα μου πείτε, μα καλά βάζουν τους χυμούς σε ειδικό μηχάνημα, τους συμπιέζουν για να βγάλουν το χυμό, μετά τον συσκευάζουν και όλα καλά. Ωστόσο, άλλη γνώμη θα είχατε αν γνωρίζατε πως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ο χυμός να έχει συσκευαστεί ένα χρόνο πριν τον κρατήσετε στα χέρια σας.
Πώς γίνεται άλλωστε να διατηρείται αναλλοίωτη η γεύση του πορτοκαλιού ακόμα και αν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την ημέρα παρασκευής του, ενώ στο σπίτι μετά από μερικά λεπτά χάνετε η γεύση και μετά ξινίζει;
Αυτό συμβαίνει γιατί οι χυμοί μόλις στυφτούν ρίχνονται σε μεγάλες δεξαμενές όπου αφαιρείται το οξυγόνο με αποτέλεσμα να μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτη η γεύση ακόμα και 365 μέρες μετά.
- Τα καθαρά burger
- Τα αυγά ελευθέρας βοσκής
- Τα προϊόντα που τα γιατρεύουν όλα
Εκεί που μαζί με το ουίσκι σου έτρωγες και μερικούς ξηρούς καρπούς, τώρα δήθεν ειδήμονες λένε, ότι είναι ικανοί να προστατέψουν την καρδιά από εμφράγματα. Η “τρέλα” με τις μαγικές ιδιότητες των προϊόντων προς βρώση ξεκίνησε το 2002 όταν ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων εξέδωσε μια λίστα με προϊόντα τα οποία έχουν ξεχωριστές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.
Και δυστυχώς αρκετοί είναι οι επιτήδειοι οι οποίοι χωρίς καμία γνώση και ειδίκευση εκμεταλλεύονται τον πόνο του άρρωστου για να κερδίσουν χρήματα.
Πηγή: cosmo.gr
No comments:
Post a Comment