10/11/2011

Ρουμπινί: Η Ιταλία θα χρειαστεί αναδιάρθρωση


Ρουμπινί: Η Ιταλία θα χρειαστεί αναδιάρθρωση

Νέα δήλωση-σοκ του γνωστού οικονομολόγου

Τα σχόλια που έκανε, πριν λίγο καιρό, για την Ελλάδα, θυμίζουν οι παρατηρήσεις του Νούριελ Ρουμπίνι για την κατάσταση της Ιταλίας.

Ο γνωστός οικονομολόγος υπογράμμισε, μέσω twitter, ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και σύντομα η γειτονική χώρα θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως ακριβώς έκανε και η Ελλάδα, δηλαδή «κούρεμα».

«Η Ιταλία θα αναγκαστεί να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της, καθώς ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το Όχημα Ειδικού Σκοπού (SPV) είναι σαν δύο γαλοπούλες που δεν μπορούν να πετάξουν», τόνισε ο Νουριέλ Ρουμπίνι, μέσω μηνύματος στο twitter.

«Επίσης, η ΕΚΤ δεν μπορεί νόμιμα να παίξει το ρόλο του πιστωτή τελευταίου καταφυγίου», συμπλήρωσε.

«Η Ιταλία είναι τόσο μεγάλη για να αποτύχει, αλλά επίσης, είναι τόσο μεγάλη για να διασωθεί. Μία αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους, με επέκταση της ωριμότητας των ομολόγων, θα γίνει αναπόφευκτη σύντομα», υπογράμμισε.

«Όπως στην περίπτωση της “εθελοντικής” αναγκαστικής αναδιάρθρωσης της Ελλάδας, η περίπτωση της Ιταλίας δεν θα ενεργοποιήσει τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), που στηρίζονται πάνω στις αναλύσεις του ISDA για το αν αποτελεί ή όχι πιστωτικό γεγονός», συμπλήρωσε.
newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment