16/12/2011

Μια απίστευτη πρόταση ασφάλειας για μοτοσυκλετιστές


Προστατευτική στολή μετατρέπεται αυτόματα σε μπάλα-αερόσακο!

Ένας καναδός εφευρέτης, ο Rejean Neron, προτείνει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο απόλυτος αερόσακος, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.
Η λειτουργία του Safety Sphere είναι οπωσδήποτε πρωτοποριακή και πρέπει να την δει κάποιος για να το πιστέψει!
Το Safety Sphere είναι μια προστατευτική στολή που φουσκώνει και μετατρέπεται σε μια τεράστια μπάλα (στο μέγεθος ενός ανθρώπου), στην περίπτωση που ο αναβάτης εμπλακεί σε ατύχημα.
Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου και η φουσκωμένη στολή προστατεύει τον αναβάτη από τραυματισμό κατά την πτώση και σύγκρουση.
Η στολή είναι κατασκευασμένη από δύο στρώματα υλικού και, σύμφωνα με τον εφευρέτη της, το εξωτερικό στρώμα είναι υψηλής αντοχής, με υλικά που χρησιμοποιούνται και σε αλεξίπτωτα, ενώ το εσωτερικό στρώμα είναι κατασκευασμένο από ένα λεπτό και σχετικά ελαστικό συνθετικό υλικό.
Η στολή είναι συνδεδεμένη με τη μοτοσικλέτα μέσω ενός κορδονιού και, σε περίπτωση πτώσης, αποσυνδέεται, δίνοντας το έναυσμα στον ηλεκτρονικό επεξεργαστή που είναι τοποθετημένος πάνω της να στείλει ρεύμα στον ειδικό μηχανισμό και να φουσκώσει άμεσα τη στολή.

Πηγή: mototriti.gr

No comments:

Post a Comment