27/12/2011

Οι Γερμανοί σαρώνουν τα μεταχειρισμένα της Ελλάδας!

Τα πάνω-κάτω σε πολλούς τομείς της οικονομίας έχει φέρει η οικονομική κρίση που σφίγγει σα θηλιά τη χώρα μας. Ένας από αυτούς, ο χώρος του αυτοκινήτου, και κυρίως του μεταχειρισμένου, όπου η συνήθης πρακτική της εισαγωγής από το εξωτερικό (κυρίως Γερμανία) αντιστράφηκε και πλέον οι Γερμανοί εισάγουν από εμάς! Όπως αναφέρει η Ημερησία, εδώ και 30 χρόνια όλοι οι έμποροι αυτοκινήτων μετέβαιναν σε άλλα κράτη-μέλη ώστε να προμηθευτούν φθηνά μεταχειρισμένα. Τώρα γίνεται το αντίθετο και τα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έρχονται και τα παίρνουν οι Γερμανοί έμποροι!
«Κελεπούρια» για τους Γερμανούς τα πολυτελή οχήματα σε τιμή... δώρου
Μάλιστα, έχουν στηθεί και ειδικά «κανάλια» διοχέτευσης των αυτοκινήτων μέσω πολύ μεγάλων ιστοσελίδων που κάνουν online δημοπρασίες, οι οποίες έχουν συνεργάτες και στην Ελλάδα, οι οποίοι εξυπηρετούν εμπόρους (στη συντριπτική πλειοψηφία) που θέλουν να δημοπρατήσουν τα οχήματά τους εκτός συνόρων. Μάλιστα, διενεργούν και σχολαστικό έλεγχο εκ μέρους των ενδιαφερόμενων Γερμανών αγοραστών προβαίνοντας στην έγκριση μιας ανάρτησης αγγελίας και στην «πιστοποίηση» του αυτοκινήτου!
Η λύση της εξαγωγής του αυτοκινήτου μοιάζει μονόδρομος για τους εμπόρους αλλά και μόνη «διέξοδος» για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κυρίως μεγάλου κυβισμού που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τα διαθέσουν στη χώρα μας. Βέβαια και στο εξωτερικό, οι τιμές τους κυμαίνονται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση πάντα με το κόστος απόκτησής τους πριν από ελάχιστα χρόνια πριν. Τουλάχιστον, όμως, θα πουληθούν με βασικό όφελος την απαλλαγή από το κόστος χρήσης και κατοχή.
«Μας “εκτελούν” και φέρονται αντισυναδελφικά»
Μια άλλη πτυχή του ζητήματος που έχει έρθει στην επιφάνεια με την αλλαγή των δεδομένων αφορά στους Γερμανούς κυρίως συνεργάτες των ελλήνων εμπόρων που εδώ και δεκαετίες κυριολεκτικά «ξεφόρτωναν» τις μάντρες αυτοκινήτων της Γερμανίας και του Βελγίου πληρώνοντας αδρά τους συνεργάτες που είχαν στις συγκεκριμένες χώρες. Σήμερα όπως φαίνεται οι ξένοι έμποροι αυτοκινήτων «εκτελούν» τους Έλληνες συναδέλφους τους χωρίς κανένα ίχνος οίκτου!
«Οι συνεργάτες που τόσα χρόνια έχουμε στην Γερμανία, στο Βέλγιο και σε άλλα κράτη-μέλη αντί να έρθουν σε εμάς ώστε να τους βοηθήσουμε να προμηθευτούν τα εγχώρια μεταχειρισμένα ΙΧ σε άκρως δελεαστικές τιμές και να κερδίσουμε και εμείς έστω λίγα ευρώ εκείνοι αποφάσισαν να κινηθούν αυτόνομα στην ελληνική αγορά και μάλιστα δεν είναι και λίγες οι φορές που φέρονται και αντισυναδελφικά. Με λίγα λόγια τόσα χρόνια εμείς τους ταΐζαμε αγοράζονται αυτοκίνητα από τις εμπορίες που είχαν στα άλλα κράτη-μέλη ενώ εκείνοι σήμερα όχι μόνο δεν μας βοηθούν αλλά εύχονται να κλείσουμε το συντομότερο δυνατόν» τονίζει ο οικονομικός επόπτης του ΣΕΕΑΕ κ.

Κωνσταντίνος Κυράτσος.
star.gr

No comments:

Post a Comment