16/01/2012

Στην Κωνσταντινούπολη ακόμα και με μισθό 400 ευρώ!


Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: St Sophie mosquee 

Εκατοντάδες Έλληνες ψάχνουν δουλειά στη γειτονική Τουρκία

Την πόρτα της γειτονικής Κωνσταντινούπολης «χτυπούν» εκατοντάδες νέοι από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν στείλει βιογραφικό και είναι πρόθυμοι να μεταναστεύσουν ακόμη και για 400 ευρώ το μήνα!
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια του 2011, περισσότεροι από 1.000 Έλληνες έστειλαν τα βιογραφικά τους αναζητώντας δουλειά στην Τουρκία.
Για την ακρίβεια, 1.017 συμπατριώτες μας έστειλαν βιογραφικό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Ελληνικό Προξενείο, σε πανεπιστήμια, οργανώσεις ομογενών, ακόμη και σε ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Πόλη ψάχνοντας διέξοδο από την απειλή της ανεργία.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 35χρονου από την Πάτρα, ο οποίος πήγε ψάλτης στο Φανάρι με μισθό 500 ευρώ το μήνα, εισόδημα το οποίο συμπληρώνει παραδίδοντας μαθήματα μουσικής σε παιδιά ομογενών.
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», τα τελευταία πέντε χρόνια 200 ελληνικές επιχειρήσεις πέρασαν τα τουρκικά σύνορα αποφασίζοντας να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη γειτονική αγορά.
newsbeast.gr
tripadisor.com.gr

No comments:

Post a Comment